Втора подгласничка на Царицата е пловдивчанката Цветелина Маркова

Новата Царица на Розата за 2017-та година е ясна. Това е 16-годишната Христина Караколева от Карлово.

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване.

Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.   

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е 18-годишната Цветелина Маркова, която учи в град Пловдив.

За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” от Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…