Евгени Стателов от  Езикова гимназия „Пловдив” се отличи сред ученици от цяла Европа

Учениците работиха върху експериментални задачи с изследователски екологичен характер

Шестима български ученици спечелиха бронзови медали в отборната надпревара на XV-та олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2017. Състезанието се проведе от 7 до 14 май в датската столица Копенхаген. В него взеха участие 150 младежи до 16 г. от 25 държави членки на ЕС. България беше представена от два отбора с по трима ученици. 

В първия тим бяха Яна Димитрова от Националната природо-математическа гимназия, Иван-Александър Мавров и Здравко Иванов от Софийската математическа гимназия, а във втория - Силви Койчева от  Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“-Варна, Евгени Стателов от  Езикова гимназия „Пловдив” и Славея Костадинова от Природо-математическа гимназия “Акад. Иван Ценов“-Враца.

Българските ученици трябваше да работят в лабораториите на Университета на Копенхаген върху експериментални задачи с изследователски екологичен характер от областта на природните науки биология, химия и физика. И двата представителни отбора на страната ни получиха бронзови отличия и оставиха добри впечатления с познанията и уменията си.  

Ментори на двата отбора бяха преподавателите в Софийския университет проф. Адриана Тафрова-Григорова от Факултета по химия и фармация, доц. Мая Гайдарова от Физическия факултет и доц. Снежана Томова от Биологическия факултет

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…