Освен наградния фонд за победителите са предвидени награди и за най-активните участници от публиката

Отговорът на въпроса кой факултет в ПУ знае най-много е близо. В четвъртък е големият финал на състезанието „Аз знам повече“, в което сили мерят отборите на всички факултети на университета. Той ще се проведе във втора аула в Нова сграда на ПУ, а началото е от 11 часа.

На 11 май се проведе индивидуалния кръг на състезанието, след който бяха съставени и отборите.

На финала представителите на деветте факултета ще премерят сили в 3 кръга. Първият включва 9 въпроса от обща култура - по 1 въпрос от всеки факултет.

Във втория кръг участниците ще размишляват по 3 въпроса от всеки факултет с различна трудност. Бързината на отговорите пък ще е водеща в третия кръг - "Най-бързият печели". В него всеки отбор отговаря на 1 въпрос от своя факултет с отворен отговор и на 1 от трите логически задачи. Първият отбор, отговорил правилно на логическата задача, печели състезанието. Ако отборът отговори грешно се класира на 3-то място.

Освен наградния фонд за победителите са предвидени награди и за най-активните участници от публиката.

Състезанието „Аз знам повече“ се провежда за 8 година и е организирано от Стидентски съвет. То дава възможност на младежите да премерят интелектуална мощ и да покажат кой от 9 факултета приютява най-големите умове.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…