Ромпой ще се включи в отбелязването на днешния празник

Бившият председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой, пристигна в Пловдив, за да разгледа града. Стефан Стоянов, зам.-кметът по образованието, и неговият баща Емил Стоянов разходиха елитния гост из Старя град, като му показаха Балабановата къща, Античния театър и Римския стадион. „Пловдив е фантастичен град, какъвто рядко може да се види в Европа“, заяви бившият председател на Европейския съвет. 

Ромпой ще се включи и в тържественото отбелязване на Деня на българската писменост и култура в Стария град по-късно днес.

Причината за самата визита на бившия председател на Европейския съвет е спечелената от Бойко Борисов титла за наградата за проевропейска политика. Ромпой ще му връчи наградата на официална церемония днес.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…