„Непрощаване с Христо Ботев” обявява наградените млади поети

Над 50 автори от цялата страна между 14 и 18-годишна възраст взеха участие

Наградените в литературния конкурс „Непрощаване с Христо Ботев” млади автори ще бъдат обявени на тържествена церемония в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив в Деня на Ботев – 2 юни, от 18.00 часа. 

Над 50 творби на автори в две възрастови групи – до 14 и до 18 години – от Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък, Сопот, Първомай, Петрич, Димитровград, Кърджали, Дряново, с. Крислово и с. Костиево се включиха във второто издание на посветената на поета-революционер Христо Ботев поетична надпревара. Тя бе организирана от Читалище „Възраждане 1983”, под егидата на кмета на район „Централен”, община Пловдив – Георги Стаменов.  

Председателстваното от поета Иван Странджев жури излъчи призьорите. Победители от първа група (до 14 г.) са: Виктория Недялкова – на 12 години, за „Ботев" – първа награда, 14-годишната Даниела Тисовска за „Непрощаване с Христо Ботев" – второ място, трета е Касандра Недялкова – на 12 г., за  „Пред паметника на Ботев". 

Първа награда сред участниците в конкурса от втората категория не се присъжда. Втора е 16-годишната Емилия Инчева с „Не мога аз да те забравя", трети е авторъг на „Незабрава" Исмаил Али Хатип (18).

Второто издание на литературния конкурс „Непрощаване с Христо Ботев”  ще се запомни и с двете специални награди за активно участие в конкурса. Единият приз на Читалище „Възраждане 1983” е за Емилия Владева, преподавател в ЕГ „Христо Ботев” – Кърджали, а вторият отива в пловдивското СУ „Черноризец Храбър”.

Не искаме да се прощаваме с литературния конкурс „Непрощаване с Христо Ботев”, заявяват организаторите, а да го утвърдим в традиционен, национален и с участие на българчета, живеещи в чужбина. 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…