С песни и танци децата отбелязаха 1-ви юни в двора на църква „Св. Богородица“

Малки и големи се събраха на в двора на църква „Света Богородица“ за да отбележат празника на децата 1-ви юни. Малчуганите от детските градини „Снежанка“ и „Люляк“ представиха своята празнична програма, която включваше много песни и танци. Те се забавляваха и ръкопляскаха заедно след всяко едно от представянията на групте.

Началото отбележи танцът „Пробуждане“ на малките красавици от „Люляк“, които бяха преоблечени в традиционни бели ризи и ленти за танц в цветовете на българското знаме бяло, зелено и червено. Веднага след тях малчуганите от другото детско заведение изпълниха „Песен за мама и татко“.

Официални гости на детския празник бяха епископ Арсений, домакин ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, свещеници от града, родители, учители и приятели. Пъстрата и весела програма на малчуганите привлече погледите на случайно минаващите в района, сред които голяма група полски туристи. 

Празникът продължава през целия ден, а Стария град ще празнува до края на седмицата с различни съития и работилници, които са отворили вратите си за най-малките посетители.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…