Амелия Гешева замина за Министерство на културата преди да може да бабува на проекта Улица на занаятите

В неделя новият зам.-министър на културата меси хляб, вая глинени съдиники и се радва на гостоприемството на довчерашните си колеги

С манта на чирак и омазани в глина ръце новият зам.-министър на културата Амелия Гешева изпита детското щастие да направи съд от керамика на грънчарско колело с помощта на майстор на Улицата на занаятите в Стария град. Гешева се похвали на личната си страница в социалната мрежа от изживените приключения на улица „Стръмна“ в архитектурно-исторически резерват, който преди години ръководеше.

Носталгията и щастието ясно личат в очите й на снимките.

„Преди пет години вратите на тези къщи бяха заключени, от тях си бе отишло вдъхновението и някой ги бе обрекъл на забвение. Да, днес съм щастлива - от звъна на ковашкия чук, от мириса на вкусен хляб, от красотата на багрите, от детския смях и въодушевлението на сръчните занаятчии! Гордея се, че екипът на ОИ "Старинен Пловдив" застана зад тази кауза! Скептиците дори в гилдиите бяха много, но Иван Тотев повярва на РЗК и института! Е, днес е видно, че са си стрували всички усилия! И няма да пропусна да благодаря на инж. Калев, Светла Стоицова, Краси Еневски - все хора от общината, които имат своя дан за възраждането на улицата! На Габи Бехар, Златина, Рая, Ропова и всички, които не се отказаха! На Тони Симитчиева и занаятчиите, които имаха вярата, че ще се справим и днес са щастливи, че имат свой дом!Повярвайте ми, струва си да отидете на ул. "Стръмна", за да усетите духа в тези къщи- български, пловдивски, дух на общност! Има още много работа, но екипът на РЗК, знае как и има подкрепата на града! Това е проект с бъдеще!“ – написа зам.-министърът с ресор култура.       

1 comment

  • Comment Link Мразя политици Мразя политици Юни 06, 2017

    Аз като гледам, те министрите на култирата за култира не стават. Поне да поработят малко.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…