Напрежението се изля в пенливо вино на Отец Паисий, градът празнува титлата

 


Напрежение, гръмнало с тапа от шампанско.  Такава бе атмосферата в artnewscafe, където агитка от около 30-тина души следяха на живо церемонията по обявяването на българският град, Културна столица на Европа през 2019-та. Нервите в знаковото място можеха да се режат с нож в моментите, в които служебният министър на културата, представителят на Европейската комисия и председателят на журито боравеха, инак умело, с думите преди съобщаването на победителя. Едни пиеха, други пушеха, трети извършваха някакви свой си ритуали, но сякаш всички бяха убедени в триумфа. Неслучайно шампанското предварително се изстудяваше.  

 


В мига, в който Стийв Грийн с приятния си британски обяви Пловдив за най-достойния български град, който да поеме тази тежка корона, тапата изгърмя в буквален и преносен смисъл. Радостта в Арт-а бе подобна на спечелване титла на световно първенство по футбол. Хората скачаха, прегръщаха се, кипяха, крещяха. А секунди след тъй чаканата вест екипите на Под тепето и Капана гръмнаха церемониално три бутилки шампанско. Новината в Арт-а, под струите от пенливо вино, посрещнаха организаторите на Нощта на музеите и галериите. Там бе и един екипа, който вчера ни е представил пред журито- Георги Стоев.

 


Титлата днес ще бъде подобаващо отпразнувана. Много различни групи от хора организират партита, с които титлата да бъде полято подобаващо. Ще следим голяма част от тях, за да ви покажем радостта на града. И препоръчваме- празнувайте и вие!

Под тепето и КАПАНА благодарят на всички, които бяха ангажирани с тази така важна кауза, от която малка част бяхме и ние.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…