Домашни пивовари от цяла България си дават среща в „Котка и Мишка” тази събота, представят пенливите си еликсири

Ще опитваме десетки различни видове бира и ще се учим как да си правим сами

Пловдив ще е столица на домашното пиво тази събота. Членовете на Асоциацията на домашните пивовари в България си дават среща в сърцето на Капана, в бар „Котка и Мишка”,, за да отбележат заедно Октоберфест с петото издание на Есенния си празник. Това ще се случи пред култовото бирено заведение в квартала на творческите индустрии, на 7 октомври, между 12 и 18ч. Добре дошли са всички,желаещи да опитат домашно пиво,а тези които желаят сами да си сварят,ще видят на място,как става това, призовават от Асоциацията на домашните пивовари в България.  

Една от целите на организацията е да популяризира още повече хобито да правиш бира за собствени нужди в домашни условия. Нещо, по което са се запалили и правят редовно над 500 души у нас. За целта бе избран Пловдив като подходящо място, за да събере възможно повече любопитни хора от близки и далечни точки на България. Пространството пред „Котка и Мишка“ ще бъде на разположение за всички, които искат да опитат домашна бира или да се научат да си правят сами. Ще има няколко крана, от които ще се точат различни стилове пиво. Вече има яснота за някои от бирите: светли ейлове, включително и такъв с опушен малц, и още – дункелвайс, вайцен, пшенична бира в американски стил, стаут със сушени плодове, калифорнийски лагер, амбър ейл, ирландски червен ейл и т.н. Разнообразието в стилове ще бъде удвоено в бутилиран вид. Така че – внимание „ловци“ на бири! , предупреждават от бирения блог bforbeer.

В допълнение ще има и демонстрация на необходимо оборудване на начинаещия домашен пивовар, а и ще може да се намери второто издание на наръчника „Домашна бира? Това е лесно!“.

Който е бил на някое от предишните 4 издания на Есенния празник на домашното пиво (или на всичките) знае, че забавата на 7 октомври е гарантирана. Хубавата бира също.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…