100 процента от археологията от Форума на Филипопол ще бъде разкрита и ще бъде превърната в подземен музей. А над него нея ще има архитектурен килим, който ще се простира от бившия Партиен дом до началото на Главната улица, около цялата Поща и Цар-Симеоновата градина до Гладстон. Такава ще е визията на Площад Централен след пет години, когато трябва да бъде завършен може би най-гигантският проект за града ни в последните 30 години. След жури и общественост, и администрацията одобри предложението на португалското студио FORA за нова визия на сакралното градско пространство. Комисиите в общинския съвет и Експертния съвет посочиха и избраха именно проекта на Фора за реконструкция на площада. Вижте филмчето на самото портогалско студио за това- как точно ще изглежда Централният площад във видеорубриката ни по- долу.

3 comments

  • Comment Link Пламена Пламена Сеп 12, 2014

    Пунктуацията в заглавието, по-скоро липсата на такава, комбинирана със словореда, създава впечатлението, че в статията се говори за португалски площад. :) Може да го замените с нещо от сорта на: "Португалският проект за площад "Централен" (видео)". Дали има кавички или не около Централен, не знам, но важното е да е разбрано :)

  • Comment Link Невяна Невяна Сеп 11, 2014

    А къде е самото видео?

  • Comment Link Георги Георги Сеп 11, 2014

    Къде е тази видеорубрика "по-долу" , 'щото не я намирам :( Па и да я намеря... не е удобно, оправете го това. Втора статия вече не намирам клипчето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…