Харесвам натюрморта, но голото тяло ме влече много повече, признава художникът

Вдъхновяват ме хората, които имат живец, те се забелязват от далеч, казва маестрото

Паулина Александрова

Вихрони Попнеделев  откри самостоятелна изложба в галерия "Люнион" снощи.  Той представи на ценителите живопис, два автопортрета, натюрморт, пейзажи от Париж,  и, разбира се, голи тела, на които е признат майстор.

Изложбата е начин да покажеш моментното си състояние, коментира  колоритният професор Попнеделев. Когато един художник работи, той не си мисли как ще направи изложби и какво ще представи в тях, а просто иска да изрази случващото се вътре в него, това което го вълнува. В един момент се насъбират много картини и така всъщност се получава при мен. Много се радвам, че галеристите от Люнион ме поканиха в родния ми град. Много пъти съм показвал творбите си тук, на пъпа на Пловдив и вече се чувствам като част от галерията.  Основно искам да покажа, че имам един огромен възторг от живота. Дори да си на 60 години, той пак си е хубав. Ти си малко по-стар, разбира се, но все пак го оценяваш. Просто една радост от живота – това е моята изложба. Харесвам натюрморта, но голото тяло ми харесва много повече. Може би след време това ще се промени, но за сега това е моят най-голям интерес.  На портретите са едни мои студенти и две от децата, с които работя в Арт центъра в село Долно Камарци, на голите картини пък са бивши студентки. Те са интересните, тези, които наистина заслужават вниманието на твореца, призна маестрото. 

Вихрони Попнеделев работи в областта на живописта, текстила, керамиката и неконвенционалните форми.  Професор е в Националната художествена академия.  Голяма част от времето си прекарва в село Долно Камарци, където учи на живопис  ромчета. Независимо от заетостта си той продължава да рисува и да изненадва ценителите на изкуството. Идва един момент, в който трябва да направиш изложба, иначе хората започват да се чудят дали Вихрони е умрял, шегува се Попнеделев.

Изложбата, живопис на маестро Вихрони Попнеделев ще бъде експонирана в галерия Люнион до 5 ноември.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…