Художникът събра приятели и почитатели на юбилейна изложба в галерия Аспект

Абсолютно неустоим и на 80 години. Такъв е художникът Здравко Йончев. Неустоим е и той, и картините му. Маестрото и работите му продължават да възбуждат сетивата, да провокират, да бъдат обожавани. Доказаха го всички онези негови приятели и почитатели, дошли на юбилейната му изложба в галерия Аспект снощи.

Толкова много прекрасни хора. Ех, колко е хубаво, не скри емоциите си Йончев, докато посрещаше всеки от посетителите на входа на галерията. Знаковият за Пловдив творец си спомни за бохемските вечери с Димитър Киров и Слона с пристигането на Русалия Кирова. За любимите си хора, които още са около него или които е загубил. За онова, което е нарисувал през годините и това, което не е успял да нарисува. За радиото. За жените в платната и жените в тези осем десетилетия живот.

С картините си говори за тайнството, за вярата, за красотата, за очакването, за срещата, за страстта и любовта. И даде знак, че танцът му с четката  продължава.

Очаквайте интервю със Здравко Йончев

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…