Имената на победителите в осмото издание на Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев” за автори до 45-годишна възраст бяха обявени в събота на тържествена церемония в Културен център „Тракарт”.

Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес", ПУ „Паисий Хилендарски", г-жа Тони Симидчиева, Туристическа агенция „Ана Травел" и Радио Пловдив.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв., разпределени както следва - 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета. Бяха връчени и четири специални награди от партньорите на община Пловдив в провеждането на конкурса, който започна преди 8  години.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса традиционно се провежда в навечерието на годишнината от рождението на поета, което е на 15 октомври. Добромир Тонев ни напусна само на 45-годишна възраст, но остави след себе си поезия, която съвсем заслужено можем да наредим сред най-великите образци на световната литература.

Преди връчването на наградите Златко Павлов изнесе рецитал по стихове на Добри Тонев, в памет на обичания пловдивски поет. Водещ на церемонията бе Ина Иванова, автор на сборници с разкази, романи и поезия, носител на множество национални награди и член на Пловдивска Поетична академия "Добромир Тонев" от създаването й.

Вижте победителите в изданието на конкурса през 2018 година:

Награди от община Пловдив:

Първа награда /600 лв./  -  Варвара Василева  от с. Лясково, общ. Добрич

Втора награда /400 лв./ -   Христо Мухтанов от гр. Лясковец

Трета награда /200 лв./ -    Виолета Кунева от гр.София

Специални награди от партньори:

ПАРИЧНА НАГРАДА – 200 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ - Деница Ангелова – с.Хърлец, общ. Козлодуй

ПАРИЧНА НАГРАДА – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив – специална награда за млад поет - Даниел Тунев от гр.Сливен

ВАУЧЕР ЗА 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“- Евелина Кованджийска – гр. Пловдив

ВЕЧЕРЯ И НОЩУВКА ЗА ДВАМА В ХОТЕЛ „ОДЕОН“- осигурена от Тони Симидчиева – Председател на Регионална Занаятчийска камара - Яна Монева – от гр. София

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…