Светлана Куюмджиева, артистичен директор на фондация „Пловдив 2019”

Снимки от Александър Богдан Томпсън

Пловдив е европейска столица на културата! Не от вчера. Просто вчера всички разбраха.

Случва се за първи път в България и на мнозина ще отнеме още време, за да разберат, какво точно означава това, как се открива, как протича, как се закрива, що е то градско шоу, как да се забавляваме, как да не нанасяме умишлена вреда на културен проект, за да угодим на егото си и тн. Този проект учи всички ни на нещо. Понякога по трудния начин.

Това, което ми направи обаче най-силно впечатление, по време на така широко коментираната историческа нощ на 12 януари 2019, беше публиката. Великолепната публика! Хилядите хора, които дойдоха с нас в студа, за да преживеят този тържествен момент. Огромна, спокойна, весела, културна публика. Без напрежение, без провокации, без нищо, което да помрачи прекарването. Фантастични!

Благодаря на колегите ми, хората от екипа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC, които във всеки един момент правеха абсолютно всичко до свръх изтощение, много над нормалните човешки възможности (много имена има за изброяване тук), на Sven Sören Beyer и на неговия супер професионален екип, които разбраха от първа ръка, какво е да правиш изкуство в България, на Пловдив 2019 – доброволци / Plovdiv 2019 – volunteers, без които нямаше да се справим никога, и на Лили Бързева, която ни ориса с красивата си усмивка! Благодаря и на охранителите по входовете, които проявиха невероятно възпитание, спокойствие, чувство за хумор!

Има и още хиляди, които допринесоха за тази хубава пловдивска атмосфера в съботната вечер. Благодаря!
(Артистите и участниците ще покажа отделно)
#gameover #ayliak
Alexander Bogdan Thompson

Коментарът е от личния профил на артистичния директор на фондация „Пловдив 2019” във Фейсбук. Публикуваме го с нейното разрешение

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…