Януарското издание на популярния формат „Тя в Пловдив“ ще ни запознае с Венера Смиленова и Запрянка Василева-Зи. На 31 януари от 19 часа в кафе-бар „Отсреща“ ще се открие и изложбата с творби посветени на темата за правата на жените в България, които са резултат от творческата резиденция, която Академия „Екатерина Каравелова“ организира през септември 2018.

Днес ви срещаме със Запрянка Василева - Зи, която беше една от участничките на творческата резиденция.

Коя е основната стъпка в твоята рутина, с която започваш деня си?

Звън на аларма, отваряне на очите и протягане, за да спре този звук :) Процес на събуждане и скоростно потегляне към паралелния дом с най-доброто кафе (бел. ред. и най-вкусния кекс).

С какво се занимаваш професионално?

В един ден съм илюстратор, дизайнер, бариста, организатор на събития и други... Старая се да е весело! Често разнообразието от дейности може да е шизофренично. А малко по-концентрирано съм визуален артист и един от двамата основатели на Ателие за дизайн и илюстрация Историйки – So Many Stories To Tell. Част съм и от екипа на Отсреща почти от началото, но с днешна дата това е мястото, в което съчетавам голяма част от нещата, с които искам да се занимавам.

Имаш ли странично хоби, което практикуваш през свободното си време?

Има много неща, с който обичам да се занимавам при наличие на повече свободно време или ВРЕМЕ, което си отделям. Едно от тях е фотографията като още едно средство за изразяване, колелото е любимо бягство, пътуване при възможност – винаги и време за себе си :) Пътят и пътуването са един от начините ми за презареждане.

Коя е най-голямата трудност, с която си се сблъсквала като предприемач?

Времето... което никога не е достатъчно.

Какво би казала на жените, които се притесняват да започнат свой бизнес или инициатива?

Винаги има притеснение, но ако не опиташ никога няма да разбереш какво е. А трябва да се рискува – винаги може да се провалиш, но ако успееш…

Каква е предисторията на Ателие Историйки – So Many Stories To Tell?

Едно дългогодишно приятелство на две личности достатъчно ентусиазирани, леко луди и вдъхновени, за да започнат да реализират идеите си.

Какво е нужно на една жена, за да се развие професионално в света на изкуството?

Да не спира да се развива.

Как започна твоята история с Академия „Екатерина Каравелова“ и общността на „ТЯ в Пловдив“?

Започна с една среща в Отсреща и споделянето на идеята за „Тя в Пловдив“.

С какво участието ти в екипа на „Тя в Пловдив“ ти помогна за личностното ти развитие?

Запознанството с мотивирани, различни в мисленето и дейностите си жени е интересно и вдъхновяващо.

 

*Творческата резиденция се осъществи с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…