Режисьорът качва на сцена романа „Коприна”, репетициите стартират през май

Ивайло Дернев

Режисьорът Диана Добрева стартира нов проект в пловдивския театър. След фурора на „Одисей”, който днес и утре гостува на сцената на Народния, театралката се впуска в ново приключение с пловдивската трупа. Тя започва работа по изключително интересен текст- книгата на Алесандро Барико „Коприна”, определяна от много литературни критици като музикален роман.

Очаква се репетициите да започнат през май, а премиерата на спектакъла да открие програмата на тазгодишната „Сцена на кръстопът” през септември.

Романът „Коприна” на италианския писател, преподавател по творческо писане, киносценарист, драматург, режисьор и музикант Алесандро Барико оставя без дъх читателите по света от излизането си през 1996г. Книгата разказва историята за невъзможната любов между френски търговец на копринено семе и японската съпруга на могъщ самурай, която накрая прелива в една възможна и всеотдайна любов – любовта на френската съпруга към изневерилия й в мислите си влюбен французин. „Коприна” вече е адаптирана за кино от френския режисьор Франсоа Жирар, като в една от главните роли е Кийра Найтли.

1 comment

  • Comment Link Бест Бест Фев 23, 2020

    И този роман ще Одрискa

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…