Музикална сутрин с един таксиметров шофьор

По стара традиция, сутрин винаги бързам. Поради тази причина си повиках такси и о, щастие, този път в него не слушах традиционната чалга. Всъщност беше съвсем тихо, а шофьорът се усмихваше изключително топло.  Докато се чудех как да започна разговор в настъпилата тишина, той ме заговори пръв. Само за минута ми разказа една от най-съкровените си мечти.

„Карам такси, но голямата ми мечта е да се занимавам с музика. Даже започнах уроци по пеене. Искаш ли да чуеш нещо?“ И в този момент зазвучаха негови авторски песни, чиито текст, музика и аранжимент сам е написал. Музиката му звучеше ретро, напомни ми Петя Буюклиева, но пък създаде едно усмихнато настроение за целия ми ден.

-       От колко време се занимаваш с музика?

-       Как така от колко? Че аз винаги съм обичал музиката.

-       Не. От колко време записваш?

-       От скоро. Пишех си музиката и текстовете, но пеенето не е добро. Затова започнах и уроци. Ще бъда най-щастлив ако някой ден успея да превърна любовта си към музиката в работа. По-хубаво от това хобито ти да бъде професия, няма.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…