Концертът на Coca-Cola Heppy energy tour ни даде възможност да се шмугнем зад сцената и да си попъбрим с някои от нашумелите артисти, буквално преди излизането им на сцена. Един от тях е Михаела Филева. Ето какво разказа тя пред Лариса Илиева:

Как се правят хитове в България? Защото твоите несъмнено са такива. И има ли някаква магия, с която това да се случва? 

Ами, аз много силно вярвам, че опита на хората, с които аз имам възможност да работя, оказва своето влияние. Също така силно вярвам, че това да си успешен и песните ти да се харесват е много важно, това да си себе си. Защото талантливи хора има много, но са малко тези, които имат късмета продуцентите им да ги харесат такива, каквито са, за да си достоверен, за да няма фалш, качвайки се на сцената. 

Второто нещо, което вече споменах е това, че може би е въпрос на опит. Аз все имам късмета да работя с много добри музиканти, с много силен екип, които ако има някакви формули за успех, то те със сигурно ги знаят. Но аз за себе си, това, което мога наистина да отговоря е, че правя всичко със адски много любов, много желание и съм много щастлива всеки път, когато виждам, че хората го оценяват. 

А има ли изпълнител в България или извън нея, с когото имаш желание да работиш? 

Истината е, че не съм се замисляла. Нямам такива кумири, с които на всяка цена да искам да правя музика. Със сигурност бих работила с доста хора от западната сцена, тъй като в България вече имах възможността да работя с едни от най-добрите и талантливите, в моите очи.

От западната сцена много силно симпатизирам на Джил Скот, на Кърт Елинг... Това са артисти, които имат много силна музикална мисъл и много силни музикални послания. Те са много чисти в отношението съм музиката и бих се учила от тях, защото аз подбирам хората, с които искам да правя музика. Първо - на принципа наистина да ги харесвам, второ – да мога да е уча от тях по време на работния процес и трето - да мога да поглеждам на тях фенски, без значение, че понякога артистите са българи и тук звездните грандомански методи са малко в повече. 

Но да, ето това са имена, с които с много голям кеф бих откраднала от таланта им :)

Тъй-като до момента знаем, че пловдивската публика е една от най-топлите в страната, според теб така ли е от гледна точка на почитателите на Coca-Cola фестивала?

Ами, аз силно вярвам, че лоша публика няма. Има артисти, които не успяват да я накарат да реагира така, за да се получи усещането за добра публика. Смятам, че българската публика може да бъде много топла, може да бъде и смазваща, за артисти, които не са готови да стъпят на сцената. 

Би ли ни разкрила нещо от бъдещите си проекти, да ни разкажеш за проекта, по който работиш в момента? 

В момента довършвам финалните щрихи по последното си видео. Парчето се казва „Инкогнито“, заглавно на последният ми албум, който излезе на 28 май. И сега ще излезе като видео сингъл и парчето, което постави заглавието на целият албум. :)

Ето сега, на 23 е премиерата във вибокс.бг. Аз лично много се вълнувам, защото е много различен проект. В много различна светлина ме представя и видеото - малко по-женствена, малко по-секси, малко по-инкогнито страна, която публиката до момента не е виждала от мен и ми е много любим проект, така че с много голямо вълнение чакам реакцията на феновете. 

С много готин екип работих въобще по целият проект. Видеото е дело на Васил Стефанов, Милен Данков е хореограф. Има адски много танци. На турнето на Coca-Cola цитираме малки елементи от танцовата част. Заедно с мен излизат Бубето и Рали, които са две от танцьорите на „Студио 121“. Вълнуващо е защото до момента всичките градове го приемат много топло, с много големи овации, което е радост за нас. Защото това е предшественик на успешно видео, което ще е много голяма радост.

А какво би било посланието, което желаеш да оставиш на всички фенове, които очакват да ви видят и чуят?

Ами, знаеш ли, аз не съм фен на тези грандиозните генерализации и екзистенциални послания. 

Да се забавляват, да са здравички и да се чувстват добре. Идеята на Heppy energy tour е точно да са заредени, да са много щастливи и да се забавляват. Пожелавам им да са такива.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…