Супер музикантът видя плувен басейн на тавана в заседателната зала на кметството

Музиката не представлява трудност за мен. Трудно за мен е да гледам футболните мачове на сина ми

Ако организираше Европейска столица на културата, канадецът би качил 400 клоуна с кларнети на велосипед

Иво Дернев

Водя три паралелни живота и се раздавам по 60 процента за всеки от тях. Което значи, че съм активен на 180 процента. Всъщност животът ми е страхотен и нямам право да се оплаквам, защото изборът е мой. Но го правя, за да съм ви по-интересен, каза рок идолът Девин Таузънд пред журналисти в общината днес на обяд, часове преди дългоочаквания от меломаните от няколко континента концерт на DEVIN TOWNSEND PROJECT на Античния. Шоуто е тази вечер, като за него в Пловдив акостираха фенове от цяла Европа, Съединените щати, Канада и дори Австралия. Те следват по петите идола си, тъй като ще имат възможността да видят и чуят на живо нещо неповторимо- колаборация на Девин Таузънд и музикантите му с оркестъра на Държавна опера- Пловдив, под диригентството на Левон Манукян. Почитателите на Таузънд сами избраха кои парчета искат да чуят заедно с филхармоничен оркестър, като гласуваха на сайта на музиканта.

Концертът довечера ще е в две части. Първата е с оркестъра на операта, а във втората DEVIN TOWNSEND PROJECT  ще изсвирят целия албум Ocean Machine, разкри организаторът на събитието Васил Върбанов от Тангра Мега Рок.

Имахме 150 концерта в последните 200 дни. Нивото ни на подготовка е отлично. Имах възможността да работя с няколко филхармонични оркестъра и някои диригенти, но Левон Манукян и екипът му са свършили отлична работа, каза след първите репетиции Давин Таузънд.

Причината да правя това, което правя, е почеркът, който оставям. Правя нещата така, че да са перфектни за мен, отбеляза супер музикантът.

След което рязко смени темата, нескривайки учудването си от цветовете в заседателната зала на кметството. Това на тавана ми прилича на плувен басейн, свали диоптричните си очила Таузънд и се засмя.

На въпрос какво би направил, ако участва в организацията на Европейска столица на културата, Девин, без да се замисля дълго, заяви, че би качил 400 клоуна на велосипеди, като всеки от тях ще свири на кларнет.  Всъщност, можете да опънете едно голямо бяло платно в центъра на града и всеки да рисува, да остави своя отпечатък. Може да се получи нещо твърде сиво, но може да излезе и нещо изключително красиво. Не обичам традиционните културни прояви. Мразя да ходя на културни събития, не скри той. И допълни, че гостите в бъдещата Европейска столица на културата трябва да бъдат посрещани с огромни количества безплатен алкохол и със мобилни зарядни за телефоните си, за да могат да снимат всичко по пътя си и да правят селфита.

Заяви още, че никога не се е поставял в лигата на великите музиканти. И разкри, че в момента работи върху гигантски проект- симфония с привкус на бродуейски мюзикъл, с участието на стотици певци и музиканти. Музиката не представлява трудност за мен. Трудно за мен е да гледам футболните мачове на сина ми, каза с усмивка Девин Таузънд.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…