Новата лента на Илиян Джевелеков напълни кино ECCOPLEXX за една специална прожекция

Най-новият български филм „Вездесъщият” бе представен пред специална пловдивска публика вчера. Феновете на Локомотив Пловдив препълниха салона в кино ECCOPLEXX, в организирана от тях прожекция. Черно-бялата кино вечер не бе никак случайна- режисьорът на продукцията Илиян Джевелеков е един от най-верните почитатели на Локо, като напомня за това дори в сцена от самия филм, в която елегантно имплантира черно-бялата идея. На специалната пловдивска прожекция присъства част от актьорския състав и много от хората, които седят зад кадър.  Публиката се срещна с актьора Велислав Павлов, влязъл в главната роля на собственика на рекламна агенция и писател Емил, както и със супер талантливата пловдивска актриса Ирмена Чичикова.

Хората, работили върху „Вездесъщият”, бяха аплодирани на крака от зрителите в продължение на няколко минути след финалните надписи. На срещата след това се говори и за изкуство, и за футбол, и за приятелство. Всеки от кинаджиите получи бутилка от лимитираното „черно-бяло” вино- мавруд „Беса Мистика”, както и ефектни сувенири с емблемата на Локомотив. Знаете, че това е една голяма любов, каза за Локо режисьорът Илиян Джевелеков. И изкара детския си футболен албум, който е попълвал със снимки и статии, посветени на любимия отбор. На прожекцията присъства и легендата на клуба Христо Бонев. Зума излезе на сцената след края на прожекцията, за да поздрави екипа на „Вездесъщият”.

Един от най-добрите съвременни български филми, коментира след финалните надписи друг от специалните гости на прожекцията- проф. Клео Протохристова. Суперлативи за филма не спестиха и редица други видни творци и ценители. Дерзайте, заслужава си. Такова кино искаме да гледаме, казаха привърженици на Локомотив на черно-белия си събрат Илиян Джевелеков.

А суперлативите не бяха никак случайни. „Вездесъщият” седи ярко в родната кино реалност с режисьорските си решения, страхотна актьорска игра, естетика и свръх актуална социална тема, представена без задължителните клишета за мрачната действителност в посткомунистическата ни република. Всъщност, ако зрителят не знае къде се развива действието, трудно би уловил, че снимките са правени в центъра на София. Градът в лентата може да е всяка европейска столица, а в историите на героите в този кино разказ може да се открие  всеки един. Филмът на Джевелеков е кино, близо до човека, до проблемите му, до скритите страсти и демони, които покрай новите технологии вече не са толкова скрити. Тайни няма. Няма го личното пространство в съвременния свят. Интимност няма дори и в смъртта.Животът ни е Биг Брадър. А щастието или е привидно, или е много коварно, както казва малко преди да умре бащата на главния герой.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…