Идеята на е на губернатора Здравко Димитров 

Творби на Вълчан Петров, Димо Кенов и скулптора Димчо Павлов красят пространството 

Фоайето на Областна администрация Пловдив ще се превърне в Камерна зала, за да приюти културни събития и мероприятия на творци от региона. Идеята на губернатора Здравко Димитров е да бъде създадено ново пространство, в което да се реализират концерти, изложби и камерни театрални постановки. 

Пространството е изключително подходящо за провеждане на културна събития и мероприятия. Стените са декорирани с великолепни мозаечни платна на Вълчан Петров и Димо Кенов, покривът е пирамидална стъклена Оберлихт конструкция, която дарява залата с постоянен достъп на естествена дневна светлина, а точно в средата е разположен уникален шадраван, дело на  скулптора Димчо Павлов, който остана единственото негово произведение, изложено на обществено място.

Всички културни събития в новата Камерна зала, която разполага с много добра естествена акустика, ще се провеждат под егидата на Здравко Димитров.

Официалното откриване на Камерна зала в Областна администрация ще се състои на 1 февруари с концерт на именития пловдивски тенор Ивайло Михайлов, който е сред инициаторите на проекта. 

Събитието, което ще е с вход свободен, е с начален час 18.00 часа, а програмата е съставена от песните на Пучини. Акомпанимент на роял - Мария Калоферова.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…