Васил Дуев ще представи моноспектакъла по Чарлз Буковски "Всичко на масата" в Bee Bop Cafe в сряда, 25 април, от 19:30 часа. Постановката носи много награди на екипа - "Златна маска" за главна мъжка роля, "Награда на публиката" и "Сребърна маска" за най-добро представление от фестивала Art Trema Fest Ruma в Сърбия, "Най-добър спектакъл" на Balkan Theatre Tirana Fest в Албания, "Най-добър спектакъл" на фестивал на монодрамата "Monoact" в Печ, Косово и много други. Васил Дуев е номиниран и в категория Водеща мъжка роля за българските ИКАРи.

Хенри Чинаски – героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя… Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче… Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.

Сценичната адаптация и постановка е на Ана Батева,  композитор е Стефан Здравески. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…