Концерт с участието на именития цигулар Евгений Шевкенов се проведе вчера в Дом на културата „Борис Христов“. Проф. Шевкенов е пловдивчанин и под тепетата има много хора, които пазят спомени преживени с него. Един от тях е неговата класна от музикалното училище – г-жа Балинова. Понастоящем тя преподава в друго учебно заведение, но нито за миг не се поколебава да изгради мост между някогашния си ученик и днешните си възпитаници. По нейна идея  концертът „Малка нощна музика” от серията камерни концерти на Държавна опера Пловдив  се превърна в трогателна среща между учениците й от ЧСУ „Дружба” и някогашния неин възпитаник, а днес достоен гражданин на света - проф. Шевкенов.

Ръководството на училище „Дружба” сподели, че винаги са отворени за съучастие в строеж на такива мостове, защото музиката сприятелява, обогатява и зарежда. А срещите с успешни българи са вдъхновяващи за подрастващите. 

На финала на концерта, над 50-те ученици и родители от училището поднесоха изненада за маестро Шевкенов – торта с формата на цигулка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…