19 спектакъла на двете сцени в Драмата на 22-ото издание на фестивала 

Представяне на книгата и филма, посветени на 75-годишнината на Стефан Данаилов, закрива театралния форум

Да живее фестивала.

Той е осмото тепе.

Да го пазим във душите

Като нашето дете.

Така започва химна на фестивала „Сцена на кръстопът”, написан от Елин Рахнев и композиран от младия пловдивчанин Илиян Тиганев. Той ще прозвучи за първи път пред публика довечера, на официалното откриване на 22-ото издание на театралния форум. В записа участват много от актьорите на Драмата, както и директорът на културната институция Кръстю Кръстев. „Фестивалът е емблема на Пловдив. Затова за мен е огромна чест да съм композитор на химна на „Сцена на кръстопът”. Написах музиката с голяма лекота за един ден- на сутринта ми се обадиха, а вечерта композицията беше готова”, разказа Илиян Тиганев днес в заседателната зала на Община Пловдив, където се проведе официалната пресконференция преди старта на Сцената.

Една година мина неусетно и днес отново сме тук. За да обявим това непреходно събитие, което вече 22 години е част от културния календар на града, каза кметът Иван Тотев.

14 фестивални дни. 13 представления на голяма сцена в Драматичния театър и 6 в камерна зала. 6 съпътстващи прояви. Гостуващи трупи от Украйна и Франция. Това ни предстои в следващите две седмици.

Продажбата на билети върви добре, въпреки многото събития в града. 4 спектакъла са напълно разпродадени. За още четири билетите са на изчерпване. Цените на билетите са между 8 и 25 лева, а за събитията от съпътстващата програма входът е свободен, обяви двигателят в организацията на „Сцена на кръстопът” Ирен Чанкова.   

Фестивалът ще бъде закрит с особено събитие, посветено на бащата на Сцената Стефан Данаилов. На голямата сцена в Драмата ще бъде представена книгата „Романът на моя живот” и филма, посветени на 75-годищнината на Ламбо.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…