Четири дни Пловдив бе джаз. Градът отново доказа, че е културна столица с енергията, която възпламени Дома на културата и клубните сцени в рамките на Пловдив джаз фест 2018. Ценители на качествената музика дойдоха под тепетата от всички краища на България, за да видят и чуят на живо световните звезди Елиане Елиас, Дина ДеРоуз,  Дейв Холанд, Ян Гарбарек. Супер музикантите и техните банди бяха посрещнати от публиката, организаторите и домакините им от хотел 8 ½  и ресторант Хемингуей по начин, който никога няма да забравят, както признаха самите те.  Холанд и Гарберек дебело подчертаха, че визитата им в Пловдив в пълния й букет от преживявания- от срещата им  с феновете до храната, която са опитали в Хемингуей, била несравнима.

Фестивалът премина при препълнена зала в Дома на културата за всяко от концертните събития. Изключително емоционални и впечатляващи бяха и българските акценти от афиша. Музикалният бенефис, в чест на легендарната джаз формация „Бели, зелени, червени“, която получи Наградата на Пловдив Джаз Фест за цялостен принос в джаза, както и джаз картината, нарисувана от Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, бяха знак за високото ниво на нашата музика, съпоставена директно с всепознати емблеми. Пловдив джаз фест 2018 направи така, че българският и световният джаз си подадоха ръце, коментираха нашите музиканти.

Препълнени бяха и клубните сцени в рамките на фестивала. Литературната среща- разговор „Светлата гравитация на думите“ с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов накара словото и музиката на се впуснат в красив танц, а късните концерти с последващите джемсешъни в Bee Bop Café допълниха магията на фестивала.

Благодарим на организаторите на Пловдив Джаз Фест- Мира Кацарова и компанията „Блу Ем“, с подкрепата и партньорството на Общинска фондация „Пловдив 2019“, за доставената тотална наслада. Очакваме с нетърпения програмата за 2019г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…