Текст: Теодор Караколев, Снимки: Десислава Цвяткова

Американско-шотландската алтърнатив банда Gabrage закри със запомнящ се концерт изданието на Hills of Rock в неделя. Шърли Менсън и групата ѝ забиха преди хилядно множество фенове, които куфяха около час и половина пред главната сцена до Гребната база.

Менсън редуваше хитове от по-старите и по-известни албуми от 90-те, с няколко изпълнения от новите записи на групата от последните 4-5 години, които са запазили от алтернативния рок звук на бандата. Тя изпрати публиката с, може би, най-популярната песен I’m Only Happy When It Rains, след което се върна за един бис с When I Grow Up. Въпреки няколкоминутните викове от публиката, групата не се върна за втори бис.

В типичния си стил, Шърли на няколко пъти сподели различни свои мисли с публиката. Тя започна с обичайните благодарности към публиката, организаторите и се извини, че за 25 години съществуване, групата за пръв път идва в България и красивия, изпълнен с култура град Пловдив. Малко по-късно Менсън поздрави публиката с чаша скоч и каза, че българският алкохол е бил приятна изненада за нея. След опит да благодари на публиката с „Благодаря ти“, тя сподели, че трябва да сме щастливи, че знаем чужди езици, тъй като тя знае само английски. В класически самоироничен шеговит стил, тя добави, че всъщност тя сама си е виновна, защото е мързелива.

Най-важните ѝ послания бяха към края, когато се обърна към всички жени от публиката, за да им вдъхне кураж в живота. Вие може да бъдете каквито искате, не трябва да се поддавате на разделението и стереотипа, че ние сме просто сексуални партньори на мъжете, каза Шърли Менсън. Бъдете силни, смели и приключенски настроени към живота, каза тя към всички в публиката.

Неделният концерт на главната сцена бе финалното голямо събитие на Hills of Rock. Преди Garbage на сцената се качиха още няколко разбиващи рок банди в по-светлите часове от денонощието. Също като в събота, и за разлика от петък, времето отново бе приятно и дъждът пожали пловдивчани.

Вижте много снимки в галерията на Десислава Цвяткова:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…