Екзотични трупи от Мали и Индия привличат погледите на публиката

Петте гостуващи трупи са най-малката бройка от 2014-а година насам

С най-малък брой гостуващи трупи от 2014-а година насам започна поредното издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив в годината, в която градът е Европейска столица на културата. Едва пет чуждестранни държави вземат участие в традиционното събитие – Грузия, Сърбия, Испания, Мали и Индия, както и няколко трупи от България. В последните години в Пловдив пристигаха групи от 8-9 чуждестранни държави, но тази година се отбелязва известен спад.

Най-атрактивни се оказаха гостите от Мали и Индия – всеки със свои собствени автентични костюми и музикални инструменти. Трупите дефилираха от дом „Левски“ на Малката главна до площада пред Общината, където всеки имаше изпълнение на специална сцена. Освен двете по-далечни трупи се представиха и едни от най-традиционните гости, които са в Пловдив почти всяка година – грузинците и сърбите, както и испанците, които също не идват за пръв път.

След изпълненията на площад „Стефан Стамболов“ трупите планират дефиле по Главната до Античния театър, където е и официалното откриване с по-мащабни изпълнения на българските и чуждестранните музиканти и танцьори.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…