Музикантът излезе с фланелка на Стилиян Петров на сцената. Античния бе осветен с цветовете на Астън Вила за шоуто му

Кенеди закри изключителния си концерт с надсвирване с гъдуларя Георги Андреев

Таня Грозданова, Иво Дернев

Когато си се сгушил в непознатите съседи на античните мраморни седалки, а крепежните въжета на навеса върху древната сцена вибрират в унисон с басите и съзнателно изключваш тътена от частната заря на юг в небето, като се наслаждаваш само на светлинното ѝ шоу под звуците на цигулката му, осъзнаваш, че си на правилното място, където се случва нещо изключително и неповторимо – Една вечер с Найджъл Кенеди!

Лошото момче на класиката, виртуозният цигулар Найджъл Кенеди подари една вълшебна нощ на Пловдив – Европейската столица на културата през 2019. Тя премина в класна музика и приятелски шеги под септемврийското небе над Античния театър в събота. Милиарди музикални молекули от Гершуин, втория му най-любим композитор – Кенеди, и Бах влязоха в клетките на хилядите ценители, които коментираха на десетки езици и аплодираха възторжено поданиците на кралицата. Найджъл, този изумителен, духовит и непретенциозен гигант, зареди с гениалността си Пловдив.

В унисон с британското възпитание, Найджъл започна концерта с представяне на  музикантите, които излязоха с него на сцената. Нещо, което други концертиращи солисти правят едва в края на спектакъла или в най-добрия случай по средата.

 

В Града под тепетата Питър Адамс – чело, Бойл Доуг – китара, Пьотр Кулаковски – ударни и Ролф Бусалб – китара бяха облекли тениски на футболен клуб Астън Вила. След като ги представи,  Найджъл свали дългото си черно сако и обърна гръб на публиката, така че всички да видят какво пише на електриковозелената му фланелка.

„Стилиян Петров – един от най-добрите футболисти играли някога в Астън Вила!“, отсече музикантът и се поклони на българските фенове.

Заклетият фен на Вила излезе за първата част с резервния екип на любимия си отбор, а през втората част бе облечен в титулярната фланелка на тима. Специално за концерта му пък Античния бе осветен с цветовете на Астън Вила.

Гигантският талант на британеца отдавна е омаял публиката, но в нощта на Античния театър, освен виртуозно изсвирени мелодии, той демонстрира мега духовитост. Кенеди редуваше класическата и електрическата цигулка с шеги, и непрестанен вербален контакт с публиката.

Началото на концерта ви предадохме на живо във Facebook страницата на  Под тепето:

След изпълнение, посветено на Йехуди Менухин, той анонсира, че ще продължи с творба на втория си най-любим композитор, когото има честа да познава от малък „Той се казва Найджъл Кенеди“, разсмя зрителите цигуларят и уж полегна на диван на сцената.

„За нас е чест пак да бъдем в Пловдив. В края на концерта сме ви подготвили специална изненада, а ако не ви хареса ми кажете“, демонстрира още при откриването чувството си за хумор с блестяща усмивка цигуларят.

100% сме сигурни, че ако беше гледал българския филм-класика „Изпити по никое време“, то непременно щеше да изцепи на финала „Сега ще видите къде е цигулка, къде е гъдулка!“ точно преди на сцената, заедно с него да излезе и известният ни гъдулар Георги Андреев. Двамата изпълниха заедно композиции с балканско звучене, а накрая на концерта Найджъл и Георги вдигнаха публиката на крака с надсвирване по между си на Цигански напеви и Очи чёрные.

На финал гениалният Найджъл се поклони, направи култовия си жест към публиката и даде заявка, че ще се върне, при това много скоро. Чакаме го, заразени от вируса Кенеди.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://kapana.bg/stzena/item/14597-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD?iccaldate=2021-10-1#sigProId0c0fbd1290

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…