Опера Пловдив е планирала любопитни срещи в набиращия все по-голяма популярност камерен формат – „ОПЕРА БУТИК“, в който зрителите са настанени на самата сцена – работната площадка на артистите, в непосредствена близост до участниците.

На връх празника Свети Валентин, 14ти февруари, певицата, радиоводещ и организатор на Plovdiv Jazz Fest - МИРОСЛАВА КАЦАРОВА кани меломаните на едно романтично джаз пътешествие с някои от най-вълнуващите песни, представени на пет езика. В акомпанимента на пианиста Мирослав Турийски, тя ще изпълни любимите песни от своята лична колекция – прочути джаз стандарти, пиеси от филм на Вим Вендерс, любими поп песни в джаз аранжименти и някои от най-съкровените й авторски произведения. Пред водещата Лили Бързева, Мирослава Кацарова ще сподели  интересни факти за изпълнителите и песните, които е подбрала за тази бутикова среща и ще ни потопи в своя свят, изпълнен с джаз и любов. Танц по специално подготвена за случая хореография ще изпълнят балетистите Амaдео Джунта и Мара Салваджо. Събитието „LOVE SONGS с Мирослава Кацарова“ е с начален час 18:00.

Поредицата „Опера Бутик“ продължава своята образователна традиция и среща публиката с  режисьори, диригенти, артисти, художници, хореографи, които разкриват по увлекателен начин тайните на създаването на оперен спектакъл. Със средствата на разказа и силата на музиката зрителите научават как една партитура се превръща в действие и се потапят в автентичната атмосфера на спектакъла.

На 17ти ФЕВРУАРИ от 19:00 ЧАСА публиката ще се пренесе в света на ЯПОНИЯ и нейната култура с операта „МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ“ - Пучини. Режисьорът НИНА НАЙДЕНОВА ще ни потопи в 20те години на миналия век с историята на едно японско момиче и нейната Голяма мечта и ще разкрие любопитни подробности от сюжета и темите на спектакъла - една от перлите на фестивала Opera Open, спечелил Награда „Пловдив“ за сценография. За музиката и историята на написването й от великия Пучини ще разкаже диригентът Лучано Ди Мартино.

Талантливите солисти на Опера Пловдив - Евгения Ралчева, Марк Фаулър, Елена Чавдарова – Иса, Светлана Иванова, Михаил Пулиев ще изпълнят някои от най-красивите арии и ансамбли от операта.

За да се усети по-дълбоко духът и колорита на японската култура, част от зрителите ще бъдат облечени с автентични ЯПОНСКИ КИМОНА с помощта на асистентите от отдел „Грим и костюми“.

На 20ти ФЕВРУАРИ  на сцената на Опера Пловдив ще звучат вечните РУСКИ РОМАНСИ. Концерт-спектакълът ще ни поведе по пътя на живота - вечния дуел между разума и сърцето, представени от актьора Петър Тосков и баритона КРУМ ГЪЛЪБОВ. Ще прозвучат романси от Чайковски, Бородин, Глиер и Рахманинов в изпълнение на Евгения Ралчева и Елена Чавдарова- Иса под акомпанимента на Зарина Гетоева.  А поезията на Пушкин ще допълни това духовно приключение! Режисьор - Дима Димитрова, оператор – Антон Марчев.

Местата за събитията от платформата „Опера Бутик“ са ограничени.

Билети се продават на касата на Операта в Дом на културата и онлайн на eventim.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…