„Благодаря от сърце на целия екип  на Фондация "Пловдив 2019" за подкрепата и възможността да бъда част от Amsterdam Marimba Weekend!“, написа 15 - годишната Ира Илиева, възпитаничка на НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив, в благодарственото си писмо до екипа на фондацията, с чиято подкрепа тя участва в майсторските класове на Amsterdam Marimba Weekend от 17 до 20 март 2022 година.

В четирите дни, Ира успя да се включи в майсторски класове, открити репетиции, индивидуални уроци и съвместна работа с преподаватели и изпълнители от световна класа, сред които Fumito Nunoya, Татяна Колева, Rachel Xi Zhang, Симон Мюлер, да посети световни премиери и впечатляващи концерти в Амстердам. Ира изказа и специални поздравления и благодарности на българската  перкусионистка Татяна Колева и целият екип на  Amsterdam Marimba Weekend за перфектната организация и прекрасна атмосфера.

„Надминаха и най-смелите ми очаквания! Толкова разнообразна програма! От класическа музика, транскрипции до джаз, импровизации, съвременна музика. Красива музика, изпълнена на 3 прекрасни сцени: Парка на органите, прочутия амстердамски джаз клуб Bimhuis и базата на Pustjens Percussion Products - Студио Генератор. За първи път чух балафон на живо (африкански ударен инструмент) в изпълнение на повдигащия настроението Kanazoé-Orkestra. Като финал беше Grand Jam Session - изпълнение на четирима перкусионисти и четирима органисти, в залата на органите, където има 8 органа (4 огромни църковни органа и 4 по-малки). Цялата зала се изпълваше със звук. Неописуемо!“, пише още в писмото на Ира.

Младият талант от Пловдив е поредния участник в програма „Полети“, насочена към изявени ученици в сферата на изкуството, хуманитарните и точни науки, екологията и новите технологии, обучаващи се от първи до дванадесети клас в държавни, общински или частни училища на територията на град Пловдив.

Програмата подкрепя участия в международни конкурси, олимпиади, прослушвания, в майсторски класове, менторски програми, форуми, конференции и други. Субсидията, която програма „Полети“ предоставя е за обезпечаване на разходи за такси за участия, пътни разходи, гранични такси и такси за задължителни документи, изискуеми от приемащата страна, разходи за настаняване и други. Програмата приема кандидатури постоянно до изчерпване на бюджета ѝ, като всеки кандидат има право на една успешна кандидатура в рамките на 12 месеца.

За участие в програмата, вижте тук: https://cutt.ly/ZDlymLe

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…