Стефка Георгиева

Остава препълниха Bee Bop Café със своя първи акустичен концерт. Феновете на алтернативната бритпоп група бяха по-близки и интимни, от който и да било друг техен концерт.

След традиционно закъснение от страна на групата и ескалиращо вълнение от публиката, Свилен (вокал) закова погледите върху сцената. Сетивната музика на Остава по традиция остави аудиторията безмълвна. Единственото, което се чуваше в Bee Bop бяха аплодисменти и хора, които пеят заедно с тях. И как иначе. Опияняващата им музика, родила се през 90-те години, грабва публиката от първия тон и не я оставя намира дълго след финала на концерта. Колко беше добър акустичният концерт ли? Толкова, че групата не успя да излезе в почивка, след призива на Свилен: „Изпушете по една цигара“. Вместо това хората останаха по местата си в очакване на следващото парче.

Специален гост беше Михаил Шишков, който се включи на пиано и педал стийл китара, чието звучене прекрасно допълни атмосферата на вечерта и предаде още елегантност на събитието.

Чухме акустичните варианти на любими песни като „Мъничко човече“, „Моно“, „Мини тяло“, „Бесен“, „Лондон, Париж и Берлин“ и разбира се новата песен на групата – „Океан“, която за броени дни след излизането си вече се пееше от феновете. В края на изпълнението на новия хит на групата, публиката вдигна телефони и пя заедно със Свилен. „Ще дойдеш ли с мен“ в „Поля от слънчогледи“ се зададе като въпрос на вечерта. Определено акустичните варианти на песните звучат доста по-различно от оригиналните, но не можем да кажем кой вариант е по-добър. Дали защото всяко изпълнение има своя чар или пък защото добрите музиканти, правещи музика от душа, придават емоция и красота на всяко изпълнение, не знаем. Едно е сигурно - вечерта беше великолепна и лирична.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…