Хореографията е от носител на два Оскара

Балетът на Софийската опера поднася незабравима „Нощ в синьо” по музика на Гершуин и Шопен на 24 юни на Античния театър. Представлението е част от лятната програма OPERA OPEN на Държавна опера Пловдив.
Незабравимата „Рапсодия в синьо” от Джордж Гершуин прозвучава в завладяващата интерпретация на хореографа и режисьора на тази постановка Риолина Топалова. В пълна хармония със символиката и посланията на възвишената рапсодия, декорът и визията на мултимедията представят чуден фон на небесни изображения, ефирен полет през облачни видения и една бледа голяма луна, която става свидетел на безбрежния, съновен и изпълнен с жизненост и любов танц на живота.

Джером Робинс, легенда на Бродуей, е хореограф на втората част от балетната вечер. Той печели пет награди “Тони” и два „Оскар”-а за „Уестсайдска история”. „Концертът“ е блестяща пародия на рецитал с творби на Шопен. Оркестърът на Държавна опера – Пловдив ще бъде дирижиран от Константин Добройков, а на пианото ще видим Рузанна Ташчян. Балетът се  играе почти без прекъсване от 50-те години на ХХ век, когато е писан. Наричан е „лунатичен” и „шедьовър на комичното балетно  изкуство”. Пълен с абсурдни обрати, той започва като класически  концерт на Шопен, но накрая танцьорите се превръщат в пеперуди.
Билети за „Нощ в синьо” се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в Билетницата в Мол Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…