Снимка: George Visio

Новината дойде веднага след разпространението на видеоклип, сниман с дрон, който показва окайващото състояние на най-големия стадион под тепетата

Ако този ремонт не се случи има опасност Пловдив да остане без стадион за големи концерти и спортни събития за 2019

Концесиите на спортните бази на Локомотив и Ботев също са проблемни към днешна дата

Таня Грозданова

Община Пловдив със собствени средства ще ремонтира едноименния стадион на Гребната база, това обяви днес кметът Иван Тотев.

Той обаче уточни, че не става дума за грандиозни проекти, а за това в рамките на възможностите на общинския бюджет спортната база да стане годна за употреба.

„Предложение за отделяне на средства за техническо обследване и проектиране е внесено в Общински съвет и се очаква да бъде разгледано на следващото заседание на 13 април. Предвижда се да се започне със спортните зали, които след ремонтите да бъдат предоставени за ползване на спортни клубове от града,“ разясни Тотев.

По думите на кмета паралелно с ремонтите ще върви и техническото укрепване на компрометираните трибуни, а игрището ще бъде направено за приемане на мачове от „А“ футболна група.

„Тук не става дума за авторски права, а за открита процедура по възлагане,“ така отговори на журналистически въпрос „дали ще се ползва авторът на проекта на ст.“Пловдив“ арх.Валентин Маринов, който в момента участва и в надпреварата за главен архитект на град Пловдив.

Обявяването на тези действия от Общинската администрация дойде веднага след разпространението на видеоклип, сниман с дрон, който показва окайващото състояние на най-големия стадион под тепетата. Както и на факта, че концесиите на спортните бази на Локомотив и Ботев също са проблемни към днешна дата и няма изгледи до 2019-а градът да се сдобие със стадион, който да може да посреща големи концерти и спортни събития на открито.  

„Бях потресен, когато видях отвисоко как едно съоръжение за десетки милиони левове, което е събирало многохилядна публика, е изоставено и ръждясва", пише пловдивчанинът Георги Стефанов, известен като Жоро Визиото, който е заснел тези кадри в неделя.

Видеото е любезно предоставено от George Visio.

1 comment

  • Comment Link Николай В. Николай В. Апр 04, 2017

    Всички се гордеем с нашия Пловдив, но има една групичка от граждани в нашия град които би трябвало да се срамуват! Стадион "Пловдив" /старото му име беше "9-ти септември"/ е не само най-големия в града, но е с капацитет за един от най-големите и на Балканите. Да оствим на страна мегаломанията, но вече повече от 35-40 години, управляващите нашия град да не могат да вкарат в употреба това съоръжение си е чиста проба ...престъпление срещу града и жителите му! Няма никаква причина която да оправдае отказа от концесии, отказа на няколко предприемачи искащи да направят стадиона действащ. Срамно е и за десетките /да не кажа стотици/ богати и пре богати пловдивчани, за които Кудоглу не е пример за подражание, а глупак дарил пари на любимия си град! Не мога да изтрия и спомена в памета си от последното голямо събитие на което съм присъствал на този стадион, не защото не искам, а защото ме е срам. Това е Световното първенство по лека атлетика, което организирахме в Пловдив /обърнете внимание ...не в София/, благодарение на Стефка Костадинова, която беше на върха на леката атлетика по онова време. Срам ме е , защото стадиона беше ремонтиран за първенството, сменени бяха старите стълбове за осветлението, но точно преди първенството се оказа, че отпуснатите пари от столицата и правителството не стигат и не бяха закупени и монтирани осветителните тела!!! Първенството беше закрито на осветлението на няколко военни камиони с мощни прожектори предназначени за използване при военно операции!!! Главата ми не разбира, защо не може да се възстановят всички принадлежащи около стадиона съоръжения и игрища и това място реално да стане един от най-хубавите и функционални спортни комплекси на Европа?

Коментирай

Попълнете задължително отбелязаните с (*) Полета. HTML код не е позволен.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…