Двама британци, с водещи роли развитието на изкуството и културата в Англия, разказват за перипетиите и добрите практики

Поредицата срещи на Форум 2019 продължава и в момента. За да разкажат за перипетиите, пред които са поставени творците в целия свят и за това как можем да преодолеем трудностите, пристигнаха двама английски специалисти в областта – Шийла Райт и Питър Дженкинсън. Двамата британци водят срещата заедно с Любов Костова, директор на British Council в България.

Още в самото начало на срещата, официалната обстановка бе разчупена от хумор и представянето на всеки един от гостите. Организаторите помолиха всеки един от присъстващите в залата да се представи с името, професията и това какъв е искал да стане, когато е бил малък. 

Темата на днешната среща е „Професионално ателие“, а гостите, които пристигнаха в Дома на културата са повече от интересни. Всички заедно ще споделят горчивия опит, който са имали когато са искали да реализират даден проект или идея. Разбира се, няма как да не се отбележат и добрите практики, които помагат на артисти от цял свят да се развиват.

Според Шийла Райд и Любов Костова, една от най-важните стъпки е да споделяме идеите си с близки и познати. Да разказваме за тях с вяра и увереност, за да можем да спечелим съмишленици. Защото заедно винаги е не само по-лесно, но и по-ефективно. Някои от участниците споделиха опит, който са натрупали по време на програма за културен обмен в Залцбург и с ентусиазъм разказаха за позитивните преживявания и знанията, които са натрупали участници от 4 континента.

Форумът продължава до 18:00 часа и всеки е добре дошъл.

 

Image Gallery

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…