Макар и нескромният капацитет на Античния театър се оказа нищожен, за да побере всичките фенове на цигулката снощи. Нямаше място и кърфица да се постави. Над три хилядите меломани жужаха като пчели в очакване на един от най-любимите български музиканти – Васко Василев. Проектът на виртуоза “Cinema Concertos” събира в себе си музиканти от цяла Европа, които пресъздават със свои аранжимент мелодии от култови филми на класически инструменти. „Кръстникът”, „Джеймс Бонд”, „Отнесени от вихъра”, „Карибски пирати”, "Мисията невъзможна", "Мама мия" и „Кармен” бяха една малка част от лентовите заглавия, които пловдивчани си визуализираха чрез музиката на Васко и компания.

Без музика, животът щеше да е едно нищо, както е казал Ницше. Но за едно представление не е нужна само музиката, а и начинът, по който тя е поднесена. Чисто и кристално изпълнение, нежно като първата детска любов – така описваха от публиката изпълнението на Васко. Неговата вярна музикална колежка, Памела Никълсън, успя да развихри цялата публика с танците си, доза актьорска игра, широка усмивка и страхотно чувство за хумор. Пред публиката свири екип, който се държи по-скоро като семейство, е на просто група колеги и със сигурност успя да хвърли целия си наличен положителен заряд и да обсипе с красота преживяване от концерта. И да направи всеки част от семейството. „К’во става, густо майна” изкрещя диригентът от сцената, макар и венецуелския си произход, от което пловдивчани бяха повече от впечатлени. Черешка на сладоледа беше компилацията на песните на ABBA. Това беше и моментът, когато краката на публиката не издържаха и всеки изправен на място танцуваше, приканвайки съседа по седалка да се включи. Може да нямаше певец на сцената, но пловдивчани добре знаеха текстовете на всички песни и се превърнаха в импровизиран хор в екипа на виртуоза.

Вкопчила се концерта, пловдивската публика не пусна Васко да си тръгне без два биса, а след концерта той остана верен на себе си като по традиция раздаде автографи на всеки, пожелал да се докосне до него.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…