Рок, бира, усмивки и комари край Гребната на старта на фестивала

Перфектна организация на най-голямото музикално събитие в България това лято

Снимки: Десислава Цвяткова

15 хиляди меломани. 16 групи. Близо 100 артиста на трите сцени. Такива са част от цифрите от първия ден на дебютното издание на Hills of Rock. Фестивалът край Гребната има всички шансове да се превърне в най-знаковото и значимо музикално събитие в България в следващите години. Страхотна локация, много и щастлива публика, доволни музиканти и съвършена организация от София Мюзик Ентърпрайсис. Така може да бъде обобщена първата вечер на двудневния маратон. Вечер, която дава знак за голямо бъдеще на феста. Всички очаквания бяха оправдани и спокойно можем да заявим, че Пловдив е домакин на най-голямото музикално събитие в България тази година. Единственият минус бяха големите колкото врабчета комари. И те обаче влязоха във фестивалното настроение, опиянени от кръвта на жертвите си, обилно смесена с литри бира и твърд алкохол. Въпреки реките от пиво, през целите близо седем часа музикален екшън не се случи нито един инцидент.

Електронната система за разплащане чрез карти беше възприета повече от добре от публиката. Опашките пред десетките барове и места за хранене се движиха много бързо, недоволни от безкешовия фестивален живот липсваха. Жадни и гладни също нямаше, нито в телесно, нито в духовно отношение. Музиката от трите сцени не спираше, а меломаните имаха шанса да бъдат на метър от идолите си. Купуваха артикули на бандите от специалната мърчиндайз зона. Или пък се снимаха с тях напълно безплатно в специалния квадрат за виртуална реалност. Мнозина изкараха фестивала в хамаци в горичката край сцената На тъмно, или пък около палатките си в обособената къмпинг зона.

През 2019 г. Пловдив ще е Европейска рок столица ако Hills of Rock продължи в същия дух и след дебюта си, категорични бяха присъствалите на първата вечер на фестивала. Днес се очаква публиката да е още по-многобройна. Припомняме, че ден втори започва отново в 17:30, а на сцената ще видим групи като Guano Apes, Three Days Grace, Existance, Контрол, PIF, Ревю, Plastic Bo, Bobo & The Gang и много други.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…