Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази оркестърът на Софийска филхармония ще изсвири общо 9 шедьовъра от любими български филми

След зрелищния спектакъл, в който се превърна първият концерт на Фортисимо Фест "Музика под звездите", тази събота фестивалът гостува на Пловдив в пълния си състав и блясък. Концертът ще се състои от 20 ч. в Античния театър и ще представи изцяло българска музика - класическа, фолклорна в съвременен прочит и филмова, от "златните години на българската филмова музика".

Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази оркестърът на Софийска филхармония ще изсвири общо 9 филмови шедьовъра от “Оркестър без име”, “С деца на море”, “Козият рог”, а култовата песен "Замълчи, замълчи" от филма "Любимец 13" ще чуем в изпълнение на Дони и звездата с X-Factor Невена Пейкова.

Освен тях, на сцената на Фортисимо Фест ще видим младите виртуозни цигулари братя Зайранови, Георги Андреев и актьорите Юлиян Вергов и Ани Пападопулу, които ще рецитират българска поезия.

Фестивалът Фортисимо Фест 2017 се случва, благодарение на фондация "Америка за България". Входът за концерта е свободен. В момента част от местата в Античния театър се реставрират. Сцената разполага с 2200 седящи места - това са всички мраморни седалки. За удобство на зрителите и с цел навременно настаняване (правостоящи зрители няма да има), тази събота Античният театър ще бъде отворен в 19 ч., един час преди старта на концерта "Музика под звездите".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…