Операта изненада със смел сценичен поглед върху класическия сюжет

Видео артистът Полина Герасимова направи 3D мапинг върху декора

Красиво визуално приключение. Страхотно музикално изпълнение. Разкошни костюми и съвършена цялостна визия. Това представлява новият мюзикъл на Държавна опера- Пловдив „Снежанка и седемте джуджета”. Представлението е за деца, но сякаш впечатли още повече родителите им. Трупата този път реши да изненада публиката със смелия си сценичен поглед върху иначе класическия сюжет. И спечели. Крайният резултат от работата по проекта на операта е зашеметяващ. И съвсем естествено предизвика фурор на премиерата вчера. 

Един от главните виновници за различната визия на спектакъла е най-търсеният у нас днес видео артист Полина Герасимова. Тя е дамата, която сътвори 3D мапинг върху декора на „Снежанка и седемте джуджета”.

Сценичното решение е бял декор и прозрачни екрани на 3 пласта. Като актьорите почти през цялото време са затворени зад огромен прозрачен екран, което създава 3D ефект на живо. Използвахме мапинг върху декора и прожекция върху прозрачните екрани, обясни пред КАПАНА.БГ Полина Герасимова след премиерата. Допълва, че заедно със сценографката и режисьора работили заедно и променяли всичко до последно, докато накрая всички не останали доволни от резултата.

Визуалната концепция е в стил магически реализъм, като се опитах да изляза от приказката и да вкарам символи, които още не са ясни за децата, но се надявам, че в един момент ще им проговорят. Примерно слънцето накрая е с будистки очи, символ на това, че всичко накрая се оправя, само трябва търпение. И разбира се черно-белият графичен стил, който ползвам навсякъде, разказа още Герасимова.

Тя уточни, че мапинг с актьори и с прозрачни екрани се прави много сложно. В „Снежанка и седемте джуджета” обаче почеркът си оставили осветителите на операта, които са направили  изключително модерно, художествено и силно осветление.

С две думи- не пропускайте този спектакъл.

"СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА" - мюзикъл от А. Косев - ЧЕСТИТА
Режисьор - Георги Динев
Диригент - Константин Добройков
Художник на костюмите и декора - Гергана Мантърлиева
Видео артист / 3D мапинг - Полина Герасимова
Хореограф - Йордан Кръстев
Снежанка - Инна Пепеланова
Царицата - Марияна Арсенова - гост
Принцът - Владимир Василев
Ловецът - Владимир Ников
Огледалото - Станимира Манолова / Диан Райчев
Огледалото – Глас - Лили Бързева
Джуджета:
Професор - Надежда Воща
Смешко - Ивайла Владимирова
Любопитко - Николай Писанов
Всезнайко -Христина Венчева
Кихлъо - Станимира Манолова
Мърморко - Антоан Толумбаджиев
Малчуган - Благовеста Костадинова
Оркестър на Опера Пловдив
снимки: Валентина Биларева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…