Стотици пловдивчани и гости на града се гмурнаха в Коледния Капан още в първия ден от зимния фестивал, стартирал днес по обяд. Малките павирани улични в квартала на творческите индустрии са изпълнени с живот, въпреки студеното време. Ниските температури не са проблем, тъй като организаторите са осигурили отоплителни газови гъби на всички локации от събитието.

Под новите фестивални шатри от базара можете да откриете от ръчно направени шапки, до дървени коледни картички. Изключено е да не откриете подходящия подарък за своите близки- изборът е огромен. Тук дойдохме на бавно пазаруване. Ще бродим в квартала днес, а и утре. В капана на Капана сме и няма да излезем от него- тук ще ядем, тук ще пием и тук ще спим, обясниха група софиянци, вперили поглед в сцената „Рождество Христово” от восъчни фигури на ул. „Хр. Дюкмеджиев”. На улицата се намира и новата селфи зона- рекламната площ на голям производител на матраци, разположил директно на паважа голямо легло за снимки, не за други работи.

Има няколко тематични къта на Коледа в Капана- за занаятчийски опаковани храни, зона за хапване и разбира се, две места за пийване на разнообразни топли и студени напитки. Хит сред гостите в първия ден бе греяно вино от малини във вафлена фунийка с шоколадова глазура. Почитателите на бирата се спират на щанда на крафт пивоварната от Перущица- Хилс. А Широкото е превърнато в импровизиран бар на открито.

Фестивалът продължава до 26 декември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…