180 журналисти от цял свят ще открият ежегодната си среща в Пловдив – Европейска столица на културата. Официалното откриване ще започне на 25 февруари от 19 часа с шествие на участниците от площад Централен до Римски стадион, където ще бъде даден и символичният старт на събитието с официални приветствия от представители на ръководството на Община Пловдив и президента на Международен ски клуб на журналистите (SCIJ). В него членуват представители от най-влиятелните медии от над 30 държави като Agence France Presse, Corriere della Sera, BBC World Service, Financial Times, CNN International и др.

По време на двудневната си визита, организирана от фондация „Пловдив 2019“, журналистите ще се запознаят с проекта „Пловдив- Европейска столица на културата“ и ще посетят културно-исторически забележителности в града. Предвидени са и посещения и срещи с местния бизнес, представящ региона.

Гостуването в Пловдив се осъществява в рамките на 65-тото Световно първенство по ски за журналисти, което ще се проведе от 25 февруари до 4 март в България. След Пловдив ще отпътуват към Пампорово, където ще продължат програмата си.

Годишната среща на SCIJ се провежда за трети път в България, след като през 1975 г. е била на Витоша, а през 2006 г. в Банско.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…