Представители на медии от цял свят с логото на „Пловдив 2019” на гърдите си

Заедно за Пловдив! Така, в контекст с мотото на Европейската столица на културата през 2019-та, премина срещата на 180 журналисти от водещи медии от цял свят с екипа на Фондация „Пловдив 2019” в Малката Базилика. Обилният снеговалеж не само не спря участниците в 65-тото Световно първенство по ски за журналисти да опознаят древния град, а много от тях и да го обикнат. Снегът за нас е празник, обясниха скиорите- журналисти. Такъв снеговалеж не е имало в последните 4-5 години, обясни им зам.-кметът Стефан Стоянов.

Репортери, редактори и фотографи обходиха знаковите обекти под тепетата, част от тях бяха на бизнес обиколка в „Тракия Икономическа зона”, други пътуваха до близки до Пловдив винарни. Повечето са за първи път в града ни и не скриха, че са изключително впечатлени, разказаха домакините от Община Пловдив и „Пловдив 2019” . А финалната точка в тура им- „Малката Базилика”, буквално ги удиви. Гостите се запознаха с раннохристиянските мозайки, начина на реставрация и консервацията ми. И научиха, че догодина, по същото време, трябва да завършва далеч по-мащабният проект- музеят Епископската Базилика на Филипопол, в която ще могат да видят над 2 хиляди квадратни метра раннохристиянски мозайки.

Френски, италиански и британски журналисти с удоволствие закачиха логото на „Пловдив 2019” на пуловерите си, след като преди това чуха много детайли относно проектът Европейска столица на културата от артистичният директор на Фондацията Светлана Куюмджиева.

Спечелихте верни приятели. Догодина ще дойдем отново тук, но не заради ски състезания, а заради Европейска столица на културата, обещаха вестникари и телевизионери от водещи световни медии.
Следобеда всички се отправиха към Пампорово, където ще се проведе 65-тото Световно първенство по ски за журналисти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…