Клубът е първият пример за конверсия на изоставения тютонев склад в сграда със социални функции и безспорно се е утвърдил като предпочитаното място на пловдивчани

Спортен клуб Тотал Спорт отваря врати през ноември 2003 г. и вече 15 години е част от водещите, модерно оборудвани спортни клубове в България. Той е разположен на обща площ от 3 200 кв.м. и предлага всичко необходимо за спорт и развлечение в свободното време. Клубът е първият пример за конверсия на изоставения тютонев склад в сграда със социални функции и безспорно се е утвърдил като предпочитаното място на пловдивчани. При реновацията на пространството от екипа са се постарали максимално да се запази функционалността, а чрез индустриалния интериорен дизайн – и автентичния вид на сградата. Сградата и до днес е част от ансамбловия паметник в Тютюневия град и перфектно се слива със средата, запазвайки архитектурната си уникалност. Всички последващи действия по обновяване и, включително и предстоящия фейслифт на първия етаж, са уникален пример на индустриалния дизайн по образеца на офисите на Google и Microsoft. Цялата дървена конструкция, както и подпокривното пространство, са грижливо запазени и реставрирани, за да може дървото да е в също толкова добър вид и цялост, както преди цели 90 години. Всички покрития са от естествени материали. Единствено във фитнес залата са заложили на специализирана настилка, която предотвратява естествената вибрация.

Тотал Спорт е единственият клуб в града под тепетата, който отскоро притежава работещ професионален голф тренажор, оборудван  с реални стикове, топки и огромен екран, на който, като в 3D кино, се проектират попаденията в реално голф игрище. Симулаторът отчита всичко – силата и посоката на удара, точността на попадението, а голфърът има усещането, че тренира на тревата на игралното поле. Подходящ е за начинаещи и напреднали. Продължава и за поредна година да е единственото място с 2 скуош корта за любителите на спортната игра на закрито.

Клубната атмосфера е важна част от философията на собствениците и персонала и всички влагат големи усилия, за да могат клиентите да почувстват обстановката като своя комфортна зона, в която могат да спортуват и едновременно с това да създават социални контакти и приятелства.

От създаването си Тотал Спорт продължава да е мястото, където спортът се среща с културата, а презентациите и изложбите са неотменна част от интериора и събитийната програма. Той успява да се утвърди във времето като платформата за артистизъм на много творци и поле за изява на множество културни дейци.

Вижте още в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…