Клубът е първият пример за конверсия на изоставения тютонев склад в сграда със социални функции и безспорно се е утвърдил като предпочитаното място на пловдивчани

Спортен клуб Тотал Спорт отваря врати през ноември 2003 г. и вече 15 години е част от водещите, модерно оборудвани спортни клубове в България. Той е разположен на обща площ от 3 200 кв.м. и предлага всичко необходимо за спорт и развлечение в свободното време. Клубът е първият пример за конверсия на изоставения тютонев склад в сграда със социални функции и безспорно се е утвърдил като предпочитаното място на пловдивчани. При реновацията на пространството от екипа са се постарали максимално да се запази функционалността, а чрез индустриалния интериорен дизайн – и автентичния вид на сградата. Сградата и до днес е част от ансамбловия паметник в Тютюневия град и перфектно се слива със средата, запазвайки архитектурната си уникалност. Всички последващи действия по обновяване и, включително и предстоящия фейслифт на първия етаж, са уникален пример на индустриалния дизайн по образеца на офисите на Google и Microsoft. Цялата дървена конструкция, както и подпокривното пространство, са грижливо запазени и реставрирани, за да може дървото да е в също толкова добър вид и цялост, както преди цели 90 години. Всички покрития са от естествени материали. Единствено във фитнес залата са заложили на специализирана настилка, която предотвратява естествената вибрация.

Тотал Спорт е единственият клуб в града под тепетата, който отскоро притежава работещ професионален голф тренажор, оборудван  с реални стикове, топки и огромен екран, на който, като в 3D кино, се проектират попаденията в реално голф игрище. Симулаторът отчита всичко – силата и посоката на удара, точността на попадението, а голфърът има усещането, че тренира на тревата на игралното поле. Подходящ е за начинаещи и напреднали. Продължава и за поредна година да е единственото място с 2 скуош корта за любителите на спортната игра на закрито.

Клубната атмосфера е важна част от философията на собствениците и персонала и всички влагат големи усилия, за да могат клиентите да почувстват обстановката като своя комфортна зона, в която могат да спортуват и едновременно с това да създават социални контакти и приятелства.

От създаването си Тотал Спорт продължава да е мястото, където спортът се среща с културата, а презентациите и изложбите са неотменна част от интериора и събитийната програма. Той успява да се утвърди във времето като платформата за артистизъм на много творци и поле за изява на множество културни дейци.

Вижте още в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…