Кои са местата за свеж и здравословен старт на деня?

Пролетта е време за детокс, още повече след голямото похапване по Великден. В последните години смутитата се превърнаха в тотален хит.  Обикновено  се приготвят от плодове, зеленолистни зеленчуци, вода и лед, но няма точна определена рецепта, която да се следва. Всичко зависи от вашите лични предпочитания.  Приемат се като алтернатива на междинните хранения и доставят на организма голямо количество здравословни съставки и витамини.  Основната разлика между смутито и фреша е, че тук се използва целият плод, а не само сока му.

Независимо кое от двете предпочитате, ние от екипа на Lost in Plovdiv  сме подготвили 6 места в Пловдив, където може да започнете деня си здравословно с фреш, или пък да заместите обяда и следобедната закуска с вкусно и засищащо смути.

Fresh House Kapana е мястото, където сутрин чашата кафе и фреш е задължителна (винаги двете в комбинация са в промоция), а  закуската от кисело мляко, натурален мед, овесени ядки, чия и сезонен плод – изключително засищаща. Смутитата и детокс соковете също не са за изпускане, като препоръчваме „Бананово мачиато” за всички любители на комбинацията от банан с щипка кафе. Изкушават ни и с домашно приготвени сладкиши, така че изборът със сигурност няма да е лесен.

The Zen Place отвори буквално преди дни, но задължително трябва да го посетите, дори само заради усещането за баланс и хармония, което цялото пространство носи. Тук са най – добрите дзен напитки в града, като може да направите смутито си по собствен вкус и да комбинирате съставки, без да следвате предварително зададена рецепта. Ако пък не сте в настроение за смути, пробвайте матча латето, което е абсолютно задължително да увековечите в снимка, ако съдим по инстаграмите на доста от популярните личности.

Няма да ви изненадаме с Vitafix, но удобните им локации и свежите предложения са ги превърнали в перфектното място, където човек може да похапне нещо здравословно. Прясно изцедените сокове са винаги добра идея за бърз прием на витамини и пролетен детокс, а смутитата си пасват идеално с крекерите от елда. Кой ще откаже такава полезна бомба от суперхрани? Залагат често и на сезонни предложения като сок от нар, а салатите и сандвичите са добра алтернатива за обяд, когато бързате и трябва да похапнете нещо на крак.

Още места за свеж старт на деня ще намерите в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…