Кои са местата за свеж и здравословен старт на деня?

Пролетта е време за детокс, още повече след голямото похапване по Великден. В последните години смутитата се превърнаха в тотален хит.  Обикновено  се приготвят от плодове, зеленолистни зеленчуци, вода и лед, но няма точна определена рецепта, която да се следва. Всичко зависи от вашите лични предпочитания.  Приемат се като алтернатива на междинните хранения и доставят на организма голямо количество здравословни съставки и витамини.  Основната разлика между смутито и фреша е, че тук се използва целият плод, а не само сока му.

Независимо кое от двете предпочитате, ние от екипа на Lost in Plovdiv  сме подготвили 6 места в Пловдив, където може да започнете деня си здравословно с фреш, или пък да заместите обяда и следобедната закуска с вкусно и засищащо смути.

Fresh House Kapana е мястото, където сутрин чашата кафе и фреш е задължителна (винаги двете в комбинация са в промоция), а  закуската от кисело мляко, натурален мед, овесени ядки, чия и сезонен плод – изключително засищаща. Смутитата и детокс соковете също не са за изпускане, като препоръчваме „Бананово мачиато” за всички любители на комбинацията от банан с щипка кафе. Изкушават ни и с домашно приготвени сладкиши, така че изборът със сигурност няма да е лесен.

The Zen Place отвори буквално преди дни, но задължително трябва да го посетите, дори само заради усещането за баланс и хармония, което цялото пространство носи. Тук са най – добрите дзен напитки в града, като може да направите смутито си по собствен вкус и да комбинирате съставки, без да следвате предварително зададена рецепта. Ако пък не сте в настроение за смути, пробвайте матча латето, което е абсолютно задължително да увековечите в снимка, ако съдим по инстаграмите на доста от популярните личности.

Няма да ви изненадаме с Vitafix, но удобните им локации и свежите предложения са ги превърнали в перфектното място, където човек може да похапне нещо здравословно. Прясно изцедените сокове са винаги добра идея за бърз прием на витамини и пролетен детокс, а смутитата си пасват идеално с крекерите от елда. Кой ще откаже такава полезна бомба от суперхрани? Залагат често и на сезонни предложения като сок от нар, а салатите и сандвичите са добра алтернатива за обяд, когато бързате и трябва да похапнете нещо на крак.

Още места за свеж старт на деня ще намерите в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…