Шеста поредна среща представя идеи на различни артисти, свързани с река Марица и остров Адата, като част от програмата на Европейска столица на културата 2019. На 26 юли от 11.00 часа в artnewscafe, ул. „Отец Паисий“ 38 испанският архитект Марта Харабо ще разкаже на чаша кафе пред гости и граждани за разработения от нея проект в рамките на резидентната програма ADATA AiR.

Харабо работи от месец по поречието на река Марица и в презентацията си ще покаже натрупаните впечатления и събрани истории, които се превръщат в отправна точка за проекта й с работно заглавие „Възможността за пресичане“. Проектът ще се реализира през 2019-та по брега на реката и ще акцентира върху различните гледни точки оформящи пейзажите на реката и неформалните граници, свързващи хората едни с други по речната ивица.

В рамките на презентацията архитектката кани всички желаещи да дискутират реализирането на проекта й да споделят идеи или интересни истории, свързани с оформянето на обществени пространства в урбанизирани зони.

По време на събитието ще бъде показана и серия картички, създадени от  художничката Мила Паник. В началото на юли босненката заснема графити около остров Адата, от които създава картички. В последствие в създадена от нея акция минувачите на моста на Адата пишат своите послания до приятели и познати, и изпращат картичките по пощата до различни краища по света.

ADATA AiR е резидентна програма, която предоставя възможност за творчески престой в гр. Пловдив в контекста на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира в партньорство с Гьоте-институт България и Полски институт в София.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…