Стоянка Кънева

Италианецът Андрея Феди, с артистичен псевдоним Клоун Катастрофа, оправда без да има вина прякора си при откриването на  ХХII Международен куклено-театрален  фестивал “Двама са малко – Трима са много” & Theatair 2018. Неговото представление под стълбите до Джумая джамия вчера след обяд даде старт на програмата на открито.

Клоунът представя 30-минутна импровизация на живо, подходяща за всички възрасти, където чрез фантазия, комичните ситуации следват една след друга до големия финал, когато Катастрофа се опита да влезе в гигантски балон. Проблемът дойде още в началото, тъй като се оказа, че бутилката хелий, която са му доставили е … изненада – празна!

Докато чакаше втора бутилка с газ Андрея забавляваше малки големи зрители със закачки, включвайки в шоуто и случайно преминаващите японски туристи.

Съвсем естествен скеч се получи, когато зад гърба му изникна човекът от Чистота, който обира боклука от кошчетата. Клоун Катастрофа не устоя на погледа му и започна сам да събира парчетата от спукани балони и да му ги носи.

Репортерът ни не успя да види Катастрофа се опита да влезе в гигантски балон, но Вие може да го направите на някое от следващите му шоута: на 6-ти септември от 16 часа на същото място, или на 5-ти от северната страна на Римския стадион, както и на 7-ми септември до Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина.

Фестивалът ще бъде официално открит снощи в сградата на Историческия музеи от 19 часа, а в 20 бе шествието на актьорите от Театъра на огъня и сенките по Главната улица. Пълната програма на ХХII Международен куклено-театрален  фестивал “Двама са малко – Трима са много” & Theatair 2018 Ви представихме ТУК.  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…