Балконите на Главната „свирят” за 4-ата годишнина от спечелването на титлата Европейска столица на културата

Пловдив отбелязва 4-ата годишнина от спечелването на титлата Европейска столица на културата днес. В навечерието на Деня на Съединението, градските тържества вече са в разгара си. Празничната програма започна още сутринта със събития за най-малките.

Следобед започна основната част от общоградската забава. Балконите по Главната „засвириха” точно в 15 часа. Музикантите от оркестъра на Държавна опера- Пловдив излязоха по терасите на центъра с инструментите си и накараха минувачите под тях да танцуват.  Симфоничната разходка по Главната тръгна от Площад централен. Първият балкон, който оживя с обичана класическа музика, бе този срещу Сладоледена къща Афредо. От него на живо звуча арфа. Щафетата поеха музикантите на голямата тераса на кметството, след което цигулка засвири от балкона на Драматичен театър- Пловдив. От балкона на бившия хотел Берлин музикантки засвириха на флейти. Рециталът им приключи с първите дъждовни капки. Лошото време отложи и концерта на Стенли на сцената пред кметството за по-късно вечерта.

След броени минути започва и голямото събитие- представянето на програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019. В 21 часа пък се дава старт на отброяването на стоте дни до откриващото събитие догодина.
Очаквайте подробности.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…