Истинска Галерия от пейки се оформи пред Гимназията по сценични кадри

Работилница за пейки преобрази 20 стари пейки в града на тепетата

В рамките на 3 дни инициативата „Работилница за пейки“ обнови 20 пейки в Пловдив. Градинката намираща се на метри от Национална гимназия по сценични кадри придоби нова по-цветна визия, след като стана част от Сервиз за пейки на Destructive creation. Всичко това се случи като част от националния проект _Място, финансиран от Coca Cola Foundation и ръководен от сдружение БГ Бъди активен.

Близо 20 ученици от Националната гимназия по сценични кадри се включиха като доброволци с проекта и преобразиха ремонтираните пейки в градинката. Децата сами избраха как да изрисуват пейките, така че да направят мястото свое и да се чувстват добре на него. Изборът им се спря върху картината „Целувката“ на Густав Климт. „Предложихме на Училището по сценични кадри, тъй като то се намира в непосредвена близост до мястото, да изберат нещо и да го направят, така че да е приятно за тях самите“, каза Биляна Милева, проджект мениджър на БГ Бъди активен - „Идеята на проекта е въвличането на местните общности за подобряване на занемарени места в градската среда, които не са поддържани.“

След осъществената Работилница, ремонтираните пейки по територията на страната станаха 54. Следващата пейка, която ще бъде трансформирана ще бъде в град Габрово, издадоха момчетата от Destructive creation,  а до края на годината остават още 46.

 „Сервиз за пейки“ е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината, сдружение БГ Бъди активен и проектът Място/TheSpot ще ремонтира 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, като местните жители в квартала биват провокирани да се включат с доброволен труд и да заемат своето място като активни граждани.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…