Десетки деца и големи участваха в създаването на маските за празника

Голямото събитие ще бъде на 4 май на Главната улица

Пилотното издание на Айляк парад в Лаута оцвети парка в шарени рибки, пауни, жабчета и други истински и фантастични създания в неделния ден. Десетки деца с изработени от картон и други материали маски и украси шестваха из парка около 13 часа. На сцената в близост до зоната със скарите всички се забавляваха с музика и танци.

Това е финалната част на събитието, което включваше и работилници за изработване на самите маски и кукли. Някои от тях бяха малки – като украса за глава, под формата на различно животно, други бяха по-големи, като някои актьори бяха качени и на кокили. Основни „майстори“ са малки деца от основни училища из града, но на всички са помагали по-големи каки и батковци, сред които основните организатори от фондация „ЖАР – театър-изкуство-култура“, британците Handmade Parade и студентите от Пловдивския Университет „12+3“.

Десетки пловдивчани присъстваха на парада като зрители и участваха в шоуто. Парадът е само пилотно издание и подготовка за по-големия фестивал, който ще се случи на 4 май по Главната улица. Уникалното събитие ще дефилира в чест на Пловдив като Европейска столица на културата и ще обедини всички пловдивчани в един голям празник.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…