Подготвят за събаряне красива вековна къща, намираща се зад дома на Калпакчиеви

Пловдив скоро ще загуби поредната красива вековна къща в самия център на града. Една от последните оцелели перли на улица „Май”, зад Радио-телевизионния център, се подготвя за събаряне. Разчупената двуетажна постройка вече е без покрив, а  просторният й двор изглежда като строителна площадка. Къщата до скоро бе обитавана, но по всичко личи ще последва бъдещето на няколко други стари сгради по иделичната уличка, на която се намира домът на Мария и Павел Калпакчиеви.

Хора от квартала смятат, че върху имота скоро ще се издигне нова кооперация, като тази, която построиха в съседство. Тя обаче никак не се вписва във визията и най-вече в духа на тази стара градска зона, граничеща със самата Главна улица и Цар-Симеоновата градина.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…