Print this page

В късния следобед и вечер е трудно да си намериш място за сядане

Новооткритият тихо площад Централен стана изключително популярен за пловдивчани веднага след свалянето на огражденията. След близо едногодишния ремонт, който на места все още продължава, пространството бе отворено за свободен достъп малко преди празника на Съединението и за броени дни се превърна в хит за минувачите, поне в по-прохладната част на денонощието.

Последните няколко вечери почти целия площад – както пространствата с археология, така и водните площи, а и всички други места за сядане да препълнени от посетители. Ремонтът обхвана целия форумен комплекс около Пощата и пловдивчани, и гости на града използват пейките навсякъде, а широките пространства се използват от деца за всякакъв вид игри.

Очаквано най-голям интерес предизвиква археологията на Западните пропилеи. Както самите артефакти, така и подредените терасовидно пейки изглежда се харесват от гражданите, които изпълват пространството до късно вечер.

В последните дни около обяд и ранния следобед посещаемостта е значително по-ниска поради решението на проектантите за повече сенчести места. Концентрацията на хора е около водните площи, като един от фонтаните се използва за игра и влизане сред водата от деца и големи. Все още пуста остава зоната с археология от южната и западната страна на Пощата.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…